Pisali o nas
Jachting - magazyn żeglarzy
Udany rejs to nie tylko starannie zaplanowana trasa i godziny spędzone na studiowaniu mapy. Równie ważna jest dobra kuchnia. "Żeglarska Książka Kucharska" Bogumiły Gil to znakomity przewodnik kulinarny, nie tylko dla początkujących żeglarzy. Nawet najbardziej zaprawiony wilk morski znajdzie w niej coś dla siebie. Autorka udowadnia, że łódka nie powinna ograniczać naszej kulinarnej fantazji. Różnorodność przepisów, od lekkich przekąsek po syte dania mięsne, oraz przystępne opisy proponowanych potraw sprawiają, że bez trudu wyczarujemy coś pysznego. Przy każdym przepisie autorka podaje, ile minut zajmuje przygotowanie potrawy. Udziela również wielu praktycznych wskazówek, m.in. co obowiązkowo powinno znaleźć się w kambuzie, jak sprawnie i szybko przygotować smaczne danie, jak skracać czas gotowania i oszczędzać gaz w butlach. Jednym słowem uznanie i uwielbienie ze strony załogi gwarantowane. Smacznego!
Artykuł dostępny jest TU
zagle.com.pl
(...) Po zatoce Tracz śmigały będące w ofercie Targów łodzie motorowe Yamaha, Odeon, Stingray, Sea Doo, a na lądzie smakosze próbowali cudeniek przygotowanych wedle przepisów z Żeglarskiej Książki Kucharskiej Bogumiły Gil.
Ja dla rozgrzewki postanowiłam zamówić w portowej tawernie słynną "zupę rybną po norwesku" i nie pożałowałam - talerz był pełen aromatycznego wywaru z cząstkami smakowitych ryb oraz warzyw i na dodatek cudnie rozgrzewał od środka.(...)
Artykuł dostępny jest TU
forum.zeglarskie.com
Dyskusja na forum
Temat dostępny jest TU
Pozycje wydawnicze
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć naszych publikacji.